מחקר אקראי, חד סמיות (single blind), מבוקר פלסבו בודק האם מתן אל- ארגינין לאנשים שמנים משפר מדדים ביוכימיים ואנתרופומטריים (מדדים של גודל הגוף וחלקיו) הקשורים למחלות קרדיווסקולריות.

רקע:

לאחרונה, נבדק מתן תוסף תזונה מבוסס חומצת אמינו אל ארגינין לטיפול בהפחתת משקל ובמדדים הביוכימיים בסובלים מעודף משקל.

מטרת הניסוי:

הערכת השפעה של מתן תוסף אל- ארגינין במשך שמונה שבועות על: מדד מסת הגוף (BMI), היקף המותניים, כפלי שומן, לחץ דם, סוכר בצום, המוגלובין מסוכר(HbA1c) , פרופיל שומנים, בחולים שהBMI – שלהם גדול מ-29.9 או היקף המותניים גדול מ- 102 ס"מ בגברים ומ- 88 ס"מ בנשים.

מטופלים ושיטות:

90 אנשים הסובלים מעודף משקל חולקו באופן אקראי לנוטלים אל ארגינין בכמויות 3 או 6 גרם פעמיים ביום או פלצבו. המחקר נערך בצורה חד סמויה (המטפל ידע מי מקבל את התוסף ומי את הפלצבו- בעוד שהמטופל לא ידע) והמדדים נבדקו לפני התחלת הניסוי ולאחר 8 שבועות.

תוצאות:

ירידה משמעותית בגורמי הסיכון: לחץ דם, סוכר בצום, המוגלובין מסוכרר, כולסטרול – LDL ("הרע"), טריגליצרידים ועליה משמעותית בכולסטרול HDL- ( "הטוב") נצפו בקבוצות הטיפול בהשוואה לקבוצת הביקורת (מטופלי פלסבו).

מסקנות:

מתן תוסף תזונה אל ארגינין תורם לשיפור מובהק במדדים הגופניים, בלחץ הדם, ברמת הסוכר ומדדים ביוכימיים הנחשבים כגורמי סיכון למחלות כלי הדם.

לקריאת המאמר המלא לחצו כאן >>